شنبه, ۱۹ اسفند ۱۳۹۱
۱۳:۰۵
۴۸
طبقه بندی:
آخرین اخبار
مهندس سمندری مدیر بحران شهرداری اسلامشهر از طرح پیشنهادی جامع مدیریت بحران شهر اسلامشهر خبر داد .
به گزارش روابط عمومی شهرداری اسلامشهر ؛ مدیر بحران شهرداری اسلامشهر با اعلان این خبر گفت : نظر به تأکیدات دیدگاهها و بستر فکری شهردار محترم مبنی بر ضرورت تهیه و تدوین طرح جامع مدیریت بحران در تأسیس و تشکیل ستاد حوادث غیرمترقبه بعنوان بازوی اجرایی مدیریت شهری در امر مدیریت بحران برای نخستین بار در شهرداری اسلامشهر ، طرح پیشنهادی جامع مدیریت بحران شهر را اعلام و ضمن تأمین نیاز با به روز نمودن اطلاعات و تحقیقات مورد نیاز به ارتقاء سطح آگاهی کمک نموده و سهم خود را در ارتقاء ایمنی و توسعه مدیریت پایدار شهری ایفاء نمائیم .
وی خاطر نشان کرد : سرزمین ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی از جمله ده کشور سانحه خیز می باشد که همواره بر اثر بروز سوانح چون سیل ، زلزله و .... خسارات جانی و مالی قابل توجهی به کشور وارد آمده است . در میان حوادث محتمل در استان تهران زلزله به لحاظ تفاوت ها و ویژگیهایی چون قدرت تخریب بالا به غیرقابل پیش بینی بودن زمان بسیار کوتاه وقوع و حوزه تخریب وسیع دهها کیلومتر مربعی از سایر بلایا متمایز می باشد .
از همین رو سالهاست راههای کاهش اثرات ناشی از حوادث طبیعی تلاش می شود تا همگام با تجربه های شهرهای دیگر در این حوزه ، شاخص ایمنی و آمادگی در برابر سوانح طبیعی افزایش یابد.
سمندی افزود : با توجه به پتانسیل بالای لرزه خیزی اسلامشهر ، ایجاد زیرساختهای مدیریت بحران از جمله ایجاد و ساخت پایگاههای چندمنظوره ، سایت های اسکان اضطراری ، شناسایی گسل ها و پهنه بندی مناطق توسط مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در جهت کاهش آسیب پذیری جامعه امری بدیهی و ضروری می باشد .
متأسفانه در طول دهه های گذشته و با توجه به شرایط جغرافیایی طبیعی شهر اسلامشهر و شکل گیری شهر در مسیر جاده تهران _ ساوه با مختصات 30/35 تا 40/35 درجه عرض شمالی و 05/51 تا 20/51 درجه طول شرقی ، رشد سریع جمعیت کم درآمد حدود نیم میلیون نفر ( 500 هزار نفر ) ، فرهنگ حاشیه نشینی ، داشتن بافت فرسوده ، ساخت ساختمانهای کوچک ، نامقاوم و غیرمجاز با کوچه های تنگ و سکونت تعداد زیاد افراد در یک واحد مسکونی که زمان رخداد زمین لرزه احتمالی میزان تلفات بسیار زیاد می شود کمترین توجهی به مراحل مدیریت بحران ( پیشگیری ، آمادگی ، مقابله ، بازسازی ) نشده است .
مدیر بحران شهرداری اسلامشهر ادامه داد : در این میان برنامه ریزی برای پیشگیری و افزایش آمادگی و شناسایی توان لرزه زایی گسلهای ناحیه و تدوین یک سیستم هماهنگ مدیریت بحران مناسب برای شهر با هماهنگی و همکاری تمامی دستگاههای اجرایی و سازمانهای مستقر در شهر بسیار ضروری و پراهمیت می باشد .
سمندری در پایان گفت : براساس نتایج مطالعات و بررسیهای بعمل آمده و استفاده از نظرات خبرگان و کارشناسان سازمان مدیریت شهر تهران و کرج اجرای طرحهای زیر می تواند تأثیر بسزایی در کاهش آسیب پذیری و ارتقاء سطح عملیات مقابله داشته باشد :
1_ افزایش توانمندی ستاد مدیریت بحران با همکاری و هماهنگی کلیه سازمانها و ادارات و کلیه مراکز درمانی و خدماتی .
2_ توسعه و ترویج فرهنگ صحیح آمادگی و مقابله به شهروندان و دانش آموزان و انجام مانورهای محلی به شهروندان ساکن در محلات .
3_ مقاوم سازی و بازسازی ساختمانهای عمومی و دولتی مانند مدارس ، باشگاهها و مساجد حسینیه ها بعنوان مراکز امن .
4_ نوسازی بافت های فرسوده و جلوگیری از هر گونه ساخت و ساز غیرمجاز بالاخص در محلات مسکونی .
5_ آماده سازی و مقاوم سازی تأسیسات و شبکه انتقال و توزیع آب و نگهداری اطلاعات و نقشه های زیربنایی و شبکه ها و اماکن امن .
6_ آماده سازی و مقاوم سازی تأسیسات و ظرفیت سازی شبکه انتقال و توزیع برق و نگهداری اطلاعات و نقشه های زیربنایی و شبکه ها .
7_ آماده سازی و مقاوم سازی تأسیسات و شبکه انتقال و توزیع گاز و نگهداری اطلاعات و نقشه های زیربنایی و شبکه ها .
8_ آماده سازی و مقاوم سازی تأسیسات و ظرفیت سازی شبکه انتقال و توزیع مخابرات و نگهداری اطلاعات و نقشه های زیربنایی و شبکه ها .
9_ توانمندسازی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر .
10_ بالابردن کیفیت ساخت و ساز و ترویج مقاوم سازی ساختمانهای خصوصی بالاخص از طریق سازمانهای نظام مهندسی .
11_ شناسایی و ایجاد و تجهیز اماکن و فضاهای امن مانند پارکها و فضاهای سبز و پارکهای جنگلی .
12_ ساخت سرویس های بهداشتی و سکوهای بتنی در پارکها و فضاهای سبز .
13_ توانمندسازی گروههای امدادی ، بهداشت درمان ، اورژانس و هلال احمر .
14_ مقاوم سازی و نوسازی پلها و خیابانها و تقویت سیستم ناوگان حمل و نقل عمومی شهر.
15_ شناسایی گسل ها و ریزپهنه بندی مناطق و ایجاد مراکز با دستگاههای شتاب نگار و لرزه نگار برای داشتن آخرین اطلاعات و تغییرات از وضعیت لرزه خیزی منطقه و اطلاع رسانی به اماکن عمومی از طریق دستگاههای هشدار سریع .
16_ ایجاد و ساخت مرکز هواشناسی و ایستگاههای کنترل کیفیت و آلودگی هوا .