پنجشنبه, ۰۳ دی ۱۳۹۴
۱۳:۰۵
۶۳
طبقه بندی:
آخرین اخبار
از آنجائی که به روایت مشهور برخی از علمای اهل سنت، ۱۲ ربیعالاول مصادف با سالروز ولادت حضرت پیامبر اعظم(ص) میباشد، از این روز تا روز ۱۷ ربیعالاول به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است. در ادامه به آیات و احادیث متناسبی در این خصوص اشاره میشود:
قرآن کریم: وَاعتَصِمُوا بِحَبلِ اللَّهِ جَمِیعاً و لاتَفَرَّقُوا (آل عمران ، آیه ۱۰۳(
همگی به ریسمان الهی چنگ زنید و پراکنده نشوید.
قال رسولالله(ص): أیُّهَا النّاسُ! عَلَیکُم بِالجَماعَهِ و إیّاکُم و الفُرقَهَ (میزان الحکمه ، ح ۲۴۳۴(
ای مردم! بر شما باد به جماعت و بپرهیزید از جدایی.
قال رسولالله(ص): الجَماعَهُ رَحمَهٌ و الفُرقَهُ عَذابٌ (کنزالعمّال ، ح ۲۰۲۴۲(
وحدت مایه رحمت ، و تفرقه موجب عذاب است.
قال رسولالله(ص): یَدُاللَّهِ عَلَی الجَماعَهِ و الشَّیطانُ مَعَ مَن خالَفَ الجَماعَهَ یَرکُضُ (کنزالعمّال ، ح ۱۰۳۱(
دست خدا بر سر جماعت است و شیطان با کسی همراه است که با جماعت ناسازگاری کند.
قال رسولالله(ص): عَلَیکَ بِالجَماعَهِ ؛ فَإنَّما یأکُلُ الذِّئبُ القاصِیَهَ(مسند أحمد ، ج ۶ ، ص ۴۴۶(
با جماعت همراه شو؛ زیرا گرگ، گوسفند دورمانده را میخورد.
قال علی(ع):لَوسَکَتَ الجاهِلُ مَااختَلَفَ النّاسُ (بحار الأنوار ، ج ۷۸ ، ص ۸۱ (
اگر نادان خاموشی میگزید ، مردم دچار اختلاف نمیشدند.
قال علی(ع):عَلَیکُم بِالتَّواصُلِ وَالتَّباذُلِ و إیّاکُم و التَّدابُرَ والتَّقاطُعَ (نهج البلاغه ، نامه ۴۷(
بر شما باد به ارتباط و بخشش به یکدیگر و دوری گزیدن از جدایی و پشت کردن به یکدیگر.
شرح مناسبت:
۱- ولادت حضرت محمد(ص) به اتّفاق نظر شیعیان در ۱۷ ربیع الاول در سال عام الفیل میباشد، ولی برخی از مسلمانان، این واقعه را در روز دوازدهم این ماه دانستهاند. کنیهی آن حضرت، ابوالقاسم و القاب ایشان، رسول اللَّه، نبی اللَّه، خاتم الانبیا، سَیِّدُالبَشَر و… میباشد. پدر ایشان عبداللَّه بن عبدالمطلب و نیز مادر آن حضرت آمنه بنت وَهَب است. رقیه، ام کلثوم، زینب، قاسم، عبداللَّه، ابراهیم و حضرت فاطمهی زهرا(س) فرزندان پیامبر اسلام میباشند که به جز فاطمه(س) همگی در دوران حیات پیامبر، از دنیا رفتند. دوران زندگی پیامبر اکرم(ص) در دو شهر مکه و مدینه سپری شد. ایشان پس از آن که در چهل سالگی برای پیامبری برگزیده شدند، در ابتدا دین الهی را به طور مخفیانه تبلیغ میکردند و پس از سه سال، به دعوت آشکار دست زدند. رنجها و سختیهای فراوانی که پس از درگذشت ابوطالب، عمو و حضرت خدیجه(س) همسر آن حضرت بر ایشان گذشت و همچنین اعلام آمادگی مردم یثرب برای پذیرفتن آن پیامبر عظیمالشأن، زمینه ساز هجرت بزرگ ایشان به مدینه گردید. ده سال آخر عمر و رسالت حضرت محمد(ص) در مدینه، همراه با جنگها، فتوحات و انتشار آیین آسمانی اسلام همراه بود.
۲-وحدت و یکپارچگى مسلمانان و لزوم اتحاد و اتفاق کلمه میان ایشان بلکه ضرورت توحید کلمه بر محور کلمه توحید براى همه موحدان و خداپرستان روى زمین، از تعالیم و آموزشهاى اساسى آیین اسلام و از اصول فرهنگ قرآنى است. و بر همین اساس، قرآن کریم یکى از عمده ترین و سازنده ترین اهداف رسالت رسول اکرم صلى الله علیه و آله را تالیف قلوب و ایجاد انس و تفاهم به جاى خصومت و دشمنى بیان مىدارد و اگر کسى در تاریخ، به دیده عبرت بنگرد این معنى را از شاهکارهاى رسالت محمدى صلى الله علیه و آله مىیابد. «واعتصموا بحبل الله جمیعا ولاتفرقوا»همگى به حبل و رشته خداوندى چنگ بزنید و پراکنده نگردید.