آرامستان را جدی بگیریم
یکشنبه, ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ ۱۳:۰۵ ۲۲
طبقه بندی: آخرین اخبار
چچ
آرامستان را جدی بگیریم

آرامستان را جدی بگیریم

 
یکی از نیازهای اساسی شهرها تامین فضا و زمین لازم برای ایجاد آرامستان‌ها است. متاسفانه در سال‌های اخیر، کلان‌شهر تهران و برخی شهرهای پیرامونی آن نظیر اسلامشهر در تامین این سرانه با مشکلات اساسی

 

یکی از نیازهای اساسی شهرها تامین فضا و زمین لازم برای ایجاد آرامستان‌ها است. متاسفانه در سال‌های اخیر، کلان‌شهر تهران و برخی شهرهای پیرامونی آن نظیر اسلامشهر در تامین این سرانه با مشکلات اساسی مواجه شده‌اند.

بر اساس آمار به دست آمده در سرشماری نفوس و مسکن سال 1390 شهر اسلامشهر دارای جمعیتی بالغ بر 500 هزار نفر است، این در حالی است که استقبال از این شهر به عنوان مقصدی برای سکونت مهاجرین شهرهای دور و نزدیک بیش از پیش شده و بر تعداد جمعیت آن هر روز افزوده می‌شود.

برای این امر دلایل مختلفی می‌توان متصور بود از جمله ارزان‌تر بودن قیمت مسکن نسبت به شهر تهران، نزدیکی به پایتخت، کمتر بودن میزان آلودگی هوا، وجود دسترسی‌های شهری متعدد، عدم ترافیک سنگین و... . مجموع این عوامل و علل دیگر باعث شده تا شاهد ناهماهنگی میان رشد و توسعه شتاب‌زده اسلامشهر و تامین سرانه‌های آن باشیم.

پیدایش شهرک‌های متعدد و استقبال از آپارتمان‌سازی در بافت قدیمی ‌این شهر، کارشناسان و آگاهان مسائل شهری را متقاعد ساخته که سرانه‌های مختلف تفریحی، ورزشی، مذهبی، بهداشتی و ... را در حد مطلوب و استاندارد ندانند. این در حالی است که زمین‌های مناسب متعددی برای اختصاص به این موارد وجود دارد.

هر چند وجود سرانه‌های تفریحی، ورزشی و ... از ملزومات یک شهر محسوب می‌شوند اما قدرمسلم اختصاص زمین برای ایجاد آرامستان امری لازم و ضروری است.

ایجاد بیست و پنج هزار قبر جدید

در این میان مدیرعامل سازمان دارالسلام با اشاره به تکمیل ظرفیت فعلی آرامستان دارالسلام تا پایان سال جاری از انجام مقدمات برای ایجاد 25 هزار قبر جدید خبر داد.

به گزارش توسعه و شهرسازی، مسلم مولایی با اشاره به نامه‌نگاری‌های متعدد و اعلام وضعیت آرامستان دارالسلام گفت: از مدت‌ها قبل نسبت به تکمیل ظرفیت دارالسلام، نامه‌نگاری‌های لازم صورت گرفته و تمام مسئولین در جریان این موضوع هستند.

مولایی ادامه داد: جلسات متعددی برگزار شده و موضوع تکمیل ظرفیت مورد بررسی قرار گرفته است و تنها راه‌کار ممکن استفاده از زمین پنج هکتاری‌ است که در حال حاضر بازار سنگ در آن واقع شده است.

مدیرعامل سازمان دارالسلام ضمن انتقاد از بی‌توجهی برخی مدیران سابق در پیگیری اختصاص زمین مناسب به آرامستان اسلامشهر تصریح کرد: هیات امنا بازار سنگ مجاور آرامستان، موافق انتقال بازار به نقطه دیگری است چرا که نبود انشعابات و مساله مالکیت موجب بروز مشکلات عدیده برای آنها شده است.

مولایی اضافه کرد: با اضافه شدن زمین بازار سنگ به مجموعه آرامستان، ظرفیت پذیرش فوت‌شدگان تا ده الی دوازده سال افزایش خواهد یافت.

وی یادآور شد: در این زمین امکان ایجاد 25هزار قبر دو طبقه وجود دارد که با احتساب این تعداد قبر، ظرفیت پذیرش اموات تا ده الی دوازده سال افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل سازمان دارالسلام تاکید کرد: باید توجه داشت که تنها راه‌کار منطقی و ممکن برای حل مشکل آرامستان، اضافه شدن زمین بازار سنگ است و امیدواریم همه مسئولین برای حل مساله اقدام کنند.

 

 

از بلایای طبیعی غافل نباشیم

هرچند دغدغه این روزهای مدیران و متولیان سازمان دارالسلام اسلامشهر تامین زمین برای نیاز طبیعی آرامستان اسلامشهر است اما نباید از موضوع بلایای طبیعی غافل بود.

طبق بررسی‌های به عمل آمده و با شناخت ساز و کار گسل‌های ناحیه، مطالعات آماری زمین‌لرزه‌ها، توان لرزه‌زایی گسل‌های منطقه و با توجه به طول، نوع گسل و تاریخچه لرزه‌خیزی آنها مشخص شده که مجموعاً 5 چشمه بالقوه زمین‌لرزه در گستره اسلامشهر و نواحی پیرامون آن تا شعاع 100 کیلومتری وجود دارد.

با توجه به این امر که وقوع زلزله امری محتمل و غیرقابل اجتناب است لذا باید تمهیدات لازم برای آن اندیشیده شود. یکی از این تمهیدات تامین و تجهیز آرامستان‌هاست. متاسفانه در حال حاضر سازمان دارالسلام اسلامشهر از این حیث نیز با کمترین امکانات مواجه است به گونه‌ای که از داشتن ساختمانی مستقل و مجهز بی‌بهره بوده و امکان هیچ‌گونه عملیات ستادی در آن وجود ندارد.

 

آدرس کوتاه شده: